Chaneques (Jitomates rellenos)

Chaneques (Jitomates rellenos)

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Chaneques (Jitomates rellenos). It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Chaneques (Jitomates rellenos) is one of the most favored of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it is fast, it tastes delicious. Chaneques (Jitomates rellenos) is something which I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Chaneques (Jitomates rellenos), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chaneques (Jitomates rellenos) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chaneques (Jitomates rellenos) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Chaneques (Jitomates rellenos) estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Chaneques (Jitomates rellenos) using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

(SAN LUIS POTOSÍ, MÉXICO) Esta fue una receta que se le ocurrió a mi mamá y no es un postre ni un snack, es un plato principal hecho con ingredientes mexicanos y basado en los cuentos tradicionales de mi país, es saludable y es picante. No es pesado, es nutritivo y es saludable.

El chaneque forma parte de la tradición oral mexicana desde la época prehispánica, sus leyendas provienen siempre de los estados del sur y la costa del Golfo de México siendo Veracruz uno de los focos más importantes de su actividad. Eran dioses menores protectores de ríos, cuevas o árboles (se les ve mucho a orillas del Lago de Catemaco). Al llegar los españoles los llamaron "duendes" pero entre los mexicanos siempre conservaron su nombre original "chaneques" que quiere decir "los que habitan en lugares peligrosos" y sus leyendas van desde anécdotas jocosas hasta experiencias horribles en las que algún chaneque causó desorientación a alguien o lo hizo perder su espíritu animal llevándolo hasta las orillas de la tumba.

México es muy rico en historias de fantasía y terror, he aquí un platillo para homenajear al Halloween desde nuestra gastronomía.

Ingredients and spices that need to be Take to make Chaneques (Jitomates rellenos):

  1. 8 jitomates bola pequeños
  2. 8 chiles güeros
  3. 1/2 kilo carne molida de res
  4. 16 clavos (especia)
  5. al gusto Tomillo y mejorana
  6. al gusto Sal y pimienta
  7. Aceite
  8. 1 litro agua
  9. 1 rebanada cebolla
  10. 1 ajo grande
  11. 1 limón (sólo el jugo)

Instructions to make to make Chaneques (Jitomates rellenos)

  1. En una cacerola espaciosa prepara la carne molida: en una buena cantidad de aceite fríe la rodaja de cebolla y el ajo hasta que ofrezcan un aspecto dorado y transparente, agrega la carne de res y sazona con sal, pimienta, tomillo, mejorana y el jugo de limón. Mueve con frecuencia hasta que la carne esté bien cocida.
  2. A parte lava los jitomates y los chiles güeros, a estos últimos retírales el tallo (la corona) y corta verticalmente hasta la mitad. Con la ayuda de un cuchillo saca las semillas y las venas. Unta aceite y sal para ponerlos a asar en una plancha. Cuando se doren retira del fuego. Importante: si eres de piel sensible al picante usa guantes de plástico para tratar los chiles.
  3. Pon a calentar el litro de agua en una olla hasta que suelte hervor, cuando esto suceda coloca dentro los jitomates y déjalos ahí dos minutos, el agua debe cubrirlos por completo. Que permanezcan en el agua hirviendo dos minutos y retira. Luego quítales la piel con cuidado, procurando no maltratarlos extrae la pulpa por el corazón (donde estaba el tallo) con un cuchillo.
  4. Rellena cada jitomate con unas cucharadas de carne molida (que no se cuelen los trozos de cebolla y el ajo), coloca sobre la abertura de cada jitomate un chile güero de manera que simule un gorro. Coloca a cada jitomate dos clavos a manera de ojos. Sirve con papas fritas y una ensalada que no incluya jitomate. This is Halloween!!

As your experience and confidence expands, you will find that you have more all-natural control over your diet and adjust your diet to your personal preferences over time. Whether you want to offer a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little bit essentially hot, you can make easy adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic food preparation skills for novices you do not need to discover them yet just if you understand some simple food preparation methods.

This isn't a full guide to fast as well as easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Steps to Prepare Quick Chaneques (Jitomates rellenos). Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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